SCRIPTOR 5-6/2018

Share

Revista fondată și coordonată de poetul Lucian Vasiliu (unul dintre cei mai energici și harnici oameni de cultură pe care îi cunosc) se află, după 42 de numere, firesc în eșalonul fruntaș al revuisticii culturale. Este o revistă pe care o recomand întotdeauna pasionaților de lectură, indiferent de profesia lor, pentru că aici găsesc noutățile literare și beneficiază de o claritate ce le oferă îndrumare către cărți, scriitori și critici literari în timpurile noastre, altfel atât de încâlcite.

Semnează în acest număr, printre alții: Arcadie Suceveanu (Chișinău), Un trup ce abia începe, Adi Carauleanu, Mâine, Margareta Curtescu, Dragostea, Adina Filimon, Frica e un păcat neiertat, și Robert Șerban.

Prezenți cu proză: Gheorghe Schwartz, O introducere în Jocurile trecerii, și Paul Tumanian, Meșteri zidari hipnotici.

Jan Tisnohlidek (Cehia), Mai am ce pierde; Kotresh; Ștefan Afloroaei, Nume simple ale adevărului („se poate vorbi de un adevăr propriu fiecărui gen de expresie?” – iată o întrebare căreia merită să-i urmăriți răspunsul!).

Alte semnături: Simona Modreanu, Cu Jean Rouaud despre romanul francez (V), Cristina Hermeziu (Paris), Patrimoniul cultural românesc și aplicația CelebRo, la Paris, Codrin-Liviu Cuțitaru, Jane Austen și Henry David Thoreaumsau despre transcendentalism avant și après la lettre.

Există și un Chestionar la… Semicentenar Junimea (formulat de Lucian Vasiliu). Răspund: Ștefan Oprea, Constantin Dram și Teodora Zamfir.

Mai găsim interviuri, comentarii, recenzii, cronici literare. (Dan PERȘA, „Ateneu”, Bacău, iunie 2018)

Setting

Layout

reset default