FESTIVALUL-CONCURS NAȚIONAL DE POEZIE „COSTACHE CONACHI” Tecuci, Ediţia a XXVI-a

Share

 

REGULAMENTUL FESTIVALULUI-CONCURS NAȚIONAL DE POEZIE  „COSTACHE CONACHI” Tecuci

Ediţia a XXVI-a

 

Casa de Cultură Tecuci în calitate de organizator, în colaborare cu Primăria Municipiului Tecuci și Editura  Junimea Iași organizează în zilele de 26-27 octombrie 2018, Ediția a XXVI-a a Festivalului Național de Poezie „Costache Conachi”.

 

Concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul creatorilor de poezie. În acest an centenar, competiţia va avea două secțiuni:

I. Poezie (pentru creatori care nu au debutat în volum) și II. Poezie pentru volum de debut.

 

 

Secțiunea I: Concurs Poezie

 Pot participa tineri creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum și care vor trimite un număr de șapte poezii în câte cinci exemplare. Lucrările trimise vor purta, în loc de semnătură, un motto identic, ales de autor.

Concurenții vor trimite două plicuri (un plic în care sunt textele și un plic cu detaliile despre autor) pe adresa:

 

Casa de Cultură Tecuci,

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300, jud. Galaţi,

cu menţiunea:

pentru Concursul Naţional de Poezie „Costache Conachi” ediţia 2018

Relaţii la tel. 0236/820 449; 0747614307

e-mail: festivaltecuci@yahoo.ro

 

Ambele plicuri, la expeditor, vor avea trecut doar motto-ul, fără alte indicii privind identitatea autorului. Datele de contact ale autorului (nume, prenume, vârstă, adresă şi număr de telefon), studiile, ocupația și distincțiile literare vor fi incluse într-un plic sigiliat, identificat cu acelaşi motto.

Textele vor fi trimise până la data de 10 octombrie 2018 (data poștei) și în variantă electronică e-mail : festivaltecuci@yahoo.ro respectând condițiile concursului.

 

Secțiunea II: Concurs Poezie pentru volum de debut

    Participanții vor trimite aproximativ 80 de poeme în manuscris (print) şi în format electronic (CD).

Lucrările  vor fi redactate cu Font Times New Roman, Font Size 12,  Line Spacing 1,5.

Câștigătorii aceastei secțiunii vor fi premiați de Editura Junimea prin publicarea volumelor de debut în colecția NUMELE POETULUI.

 

Ø  Orice concurent care va transmite un text care nu-i aparține sau conține părți copiate va fi descalificat.

Ø  Organizatorul are drept de publicare a unui text sau a mai multor texte dintre cele înscrise la concurs în reviste/antologii/site sau alte materiale conexe fără a mai cere acordul participanților.

 

Juriul va fi compus din 3-5 membri pentru fiecare secțiune, din care vor face parte  scriitori, membri ai UNIUNII SCRIITORILOR.

Preşedintele juriului pentru secţiunea „Poezie pentru volum de debut” la editura Junimea este criticul literar Ioan HOLBAN.

 

Pentru secțiunea Concurs Poezie se vor acorda premii în bani, plachete și diplome. Vor mai fi oferite premii și din partea unor edituri sau reviste literare, partenere ale evenimentului. Juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui, în mod excepţional, anumite premii.

Laureații vor fi invitaţi la Tecuci, în zilele  de 26-27 octombrie 2018, la manifestările organizate cu prilejul Festivalului Naţional de Poezie „Costache Conachi”.

Neparticiparea la festivităţi atrage anularea premiului.

Cazarea, transportul şi masa juriului, laureaților și invitaților, vor fi asigurate de  organizatori.

 

Regulamentul Festivalului Național de Poezie „Costache Conachi” poate fi consultat pe site-ul Casei de Cultură Tecuci: www.culturatecuci.ro

Setting

Layout

reset default